Wendy Koolhaas met fan Youri

Bij de afgelopen NK Atletiek telden we 7 master atleten aan de start. V35 Wendy Koolhaas won zoals verwacht het kogelslingeren met een constante serie waarbij ze niet alleen alle pogingen ruim boven de 60 meter uitkwam, maar met een worp van 62.91 eveneens het NR bij de V35 wist te verbeteren. Deze afstand was tevens goed voor een verbetering van haar derde plek op de allertijdenlijst bij de senioren.

Toch wel onverwachts won M35 Jan Peter Larsen na zeven jaar weer het hoogspringen van zijn clubgenoot Douwe Amels met een hoogte van 2.16. Deze hoogte was slechts 9 cm onder zijn allertijdenprestatie van 2.25. Jan Peter deed nog een poging op 2.22 en was er twee keer dichtbij, maar bij de derde poging leek de koek op. Met deze prestatie neemt Jan Peter de leiding op de wereldranglijst M35

M45 Martin Wijand hield zich met een afstand van 49.12 en een zevende plaats tijdens de finale van het kogelslingeren op de tweede dag van het NK goed staande in het deelnemersveld, evenals de 48-jarige V45 Team Thuijs atlete Nicole Weijling-Dissel die met een zesde plaats en een tijd van 4:40.29 goed mee kon met de finalisten  tijdens de 1500m op vrijdag.

Bron: team thuis
Bron: team thuijs

Nicole liep een dag later ook de series 800 in een knappe tijd van 2:18.85. Dit was ruim 2 seconden boven haar beste seizoensprestatie. Tot op het laatste rechte stuk had Nicole nog uitzicht op een finaleplaats. Een eindsprint zat er met de 1500 meter finale in de benen echter niet meer in. Om de finale te halen was uiteindelijk een tijd van 2:14.52 of sneller nodig geweest.

Oud-international Marcel van der Westen stond op zijn 39-jarige verjaardag aan de start van de halve finale op de 110mh, maar kon hier met een tijd van 14.99 geen rol van betekenis spelen. Ook onder zijn leeftijdsgenoten in de klasse M35 waren er dit jaar wereldwijd reeds 5 mannen sneller. De 110 meter horden werd uiteindelijk gewonnen door Marcel’s oud-trainingsmaatje Gregory Sedoc (33 jaar) in een tijd van 13.77.

V35 Annemieke Dunnink kwam in de finale van het polststokspringen met een evenaring van haar persoonlijk record van 3.70 tot een 8e plek. De Utrechtse Phoenix atlete Pascale Schure liep op de 100m mee in de kwalificatieronde, maar wist met haar tijd van 13.59 niet door te dringen tot de halve finale.