Vandaag een recordopbrengst met 4x goud, 3x zilver en 4x brons.

Rietje Dijkman. Goud op hoogspringen
Rietje Dijkman. Goud op hoogspringen (bron: Facebook)

Net als gisteren bij het hinkstapspringen wist Rietje Dijkman er ook bij het hoogspringen in de categorie V75 weer een spannende strijd van te maken. Rietje sprong met 1.22 een evenaring van haar Nederlands record en wist daarmee haar grote concurrente Kathy Bergen achter zich te houden. Kathy sprong eveneens 1.22 een evenaring van haar wereldrecord, maar had dit keer meer pogingen nodig om deze hoogte te bereiken dan Rietje. Rietje brengt daarmee het totaal aantal gouden plakken voor Nederland op 5.

Rob Moen wist in de klasse M50 de 6e gouden medaille te veroveren op de 100m sprint. Valerie Klosterman voegde op dit onderdeel de vierde zilveren medaille toe aan het landenklassement. In de halve finales liep ze de tweede tijd van alle deelneemsters in de klasse V50 en deze positie wist ze ook in de finale vast te houden met een verschil van slechts 7/100e op de uiteindelijke winnares. Angelique Hogeveen-Smit kwalificeerde zich gisteren met een tegenwind van -2.5 voor de halve finale in de klasse V45 maar miste na een knieblessure en operatie voldoende wedstrijdritme om een finaleplek te bemachtigen.

Rob Moen en Valerie Klosterman poseren voor de fotograaf na afloop van de medailleceremonie (bron: Facebook)
Rob Moen en Valerie Klosterman (bron: Facebook)

Weia Reinboud wist als gedoodverfde favouriet de verwachtingen waar te maken door in de klasse V65 een gouden plak bij hoog (1.39) en speerwerpen (29.28) op te eisen. Ans Saalberg (V55) en Anja Akkermans (V60) legden op speer (Anja 28.91m) beslag op een bronzen medaille.  Paul Wolters wist zich in de klasse M50 met een worp van 49.04 als 11e te plaatsen voor de finale op zondag.

Gonny Mik stond na haar gouden plak bij het gewichtwerpen op dinsdag bij het kogelslingeren opnieuw op het podium waar ze een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen. Ingrid van Dijk greep op deze discipline in de klasse V50 met een 4e plek net naast de medailles.

Waar Bert Schalkwijk gisteren in de finale M65 op de 5000m beslag wist te leggen op het goud, gaven Carla Ophorst en Ella Witjes hier een mooi vervolg aan door op dezelfde afstand in de klasse V55 respectievelijk het zilver en brons op te eisen.

Carla Ophorst en Ella Witjes in gevecht om de tweede en derde plek (copyright Ron van Megen)
Carla Ophorst en Ella Witjes in gevecht om de tweede en derde plek (copyright Ron van Megen)
Medaille ceremonie Carla Ophorst en Ella Witjes (copyright Ron van Megen)
Medaille ceremonie Carla Ophorst en Ella Witjes (copyright Ron van Megen)

Annemieke Dunnink behaalde het derde zilver van de dag bij het polsstokspringen in de klasse V35.

Jazlin Ruinemans wist in een aanvallend gelopen 800m bij de vrouwen 35 eenvoudig de finale te bereiken die zondag gelopen wordt (zaterdag is een vergader/rustdag).

Jazlin Ruinemans neemt de kop in de series 800m (copyright Paul Wolters)
Jazlin Ruinemans neemt de kop in de series 800m (copyright Paul Wolters)

Volledige uitslagen:
◦Stade / Stadium Balmont – Lyon La Duchère
◦Stade / Stadium du Rhone – Lyon Parilly
◦Stade / Stadium Laurent Gerin – Vénissieux
◦Stade / Stadium Pierre Duboeuf – Bron