Na aanvankelijke commotie over de screening en het radicaal omgooien van het chronoloog kunnen de meeste masters achteraf toch terugkijken op een geslaagd toernooi, met dank aan alle vrijwilligers en de vele topprestaties die er geleverd zijn.

Rietje Dijkman begon het toernooi op zaterdag voortvarend met een verbetering van haar eigen Nederlands record op hinkstap met maar liefst 9 cm, waarmee ze het nieuwe NR in de categorie V75 op 7.80 bracht.

De eerste dag van het NK pakte uiteindelijk nog beter uit voor Rietje. Met een geldige sprong van 1.24 verbeterde ze het oude wereldrecord hoogspringen van Kathy Bergen uit Colorado Springs, USA met 2 cm. Ook Weia Reinboud verbeterde op dit onderdeel haar eigen wereldrecord van 1.35 met 4 cm tot een hoogte van 1.39

Op Zondag maakt Rietje’s trainer/coach Kees Jägers het spannend in de finale hoogspringen M70. Zowel Frans van Boven als Kees haalden een hoogte van 1.27, maar uiteindelijk was ‘t Frans die minder foutsprongen op z’n naam had staan en daarom met de titel aan de haal ging.

Rietje poseert na afloop van haar verbetering van haar NR op hinkstap met haar trainer/coach Kees Jägers, die zelf bij de mannen M70 een tweede plek op het podium wist te veroveren.

Rietje poseert na afloop van de verbetering van haar NR op hinkstap met haar trainer/coach Kees Jägers, die zelf bij de mannen M70 een tweede plek op het podium wist te veroveren.

Ook op de tweede dag van het toernooi weet Rietje zich opnieuw met een Nederlands Record in de kijker te spelen. Ditmaal stoot ze de kogel (2kg) naar een afstand van 7.75. Dit is ruim een meter verder dan haar oude NR dat op 6.72 stond.  Tiny Hellendoorn  verpulvert in de categorie V60 met een afstand van 11.93  het Nederlands Record van Laura Blommestijn uit 2004.

Rietje Dijkman stoot de kogel (2kg) hier naar een nieuw NR van 7.75 in de categorie V75.
tinykogelserie
De 11.93 waarmee Tiny het NR V60 verpulverde is maar 5 cm verwijderd van haar NR in de klasse V55 (beiden met 3kg kogel).

De finale bij de vrouwen V50 was een spannende strijd tussen Valerie Klostermann en Simone van Geel-Herlaar. Deze strijd werd uiteindelijk in het voordeel van Valerie beslecht in een nieuw Nederlands Record van 27.52.

Saillant detail is dat de winnende tijd bij de V50 sneller was dan die in de categorie V35 en V45. Alleen Eefje Swinkels van Mourik wist in de categorie V40 een snellere tijd (27.29) op de klok te krijgen.

Valerie Klostermann neemt haar welverdiende prijs in ontvangst na haar verbetering van het Nederlands record in de klasse V50 naar een tijd van 27.52. Foto met dank aan Simone van Geel-Herlaar die met een tijd van 27.70.
Valerie Klostermann neemt welverdiend de gouden medaille in ontvangst na haar verbetering van het Nederlands record in de klasse V50 naar een tijd van 27.52. Foto met dank aan Simone van Geel-Herlaar die in dezelfde race in een tijd van 27.70 over de finish kwam (links naast Valerie op de foto).
Valerie Klostermann passeert hier de finish in een nieuw Nederlands Record in de klasse V50 van 27.52. Simone van Geel-Herlaar zit hier vlak achter en finished in een tijd van 27.70.
Na een rondje van 200 meter passeert Valerie Klostermann hier de finish in een nieuw Nederlands Record van 27.52 in de categorie V50. Simone van Geel-Herlaar zit haar op de hielen en finished in een tijd van 27.70.

Brigitte van der Kamp evenaart met haar tijd van 10.80 op de 60m horden in de categorie V55 het Nederlands Record dat Lena Jansen op 25 maart 2007 in Helsinki liep.

Op de 60m sprint regende het Nederlandse Records bij de mannen. Ko Florusse verbeterde met zijn tijd van  8,29 het record in de categorie M65. Dit was een verbetering van slechts 4/100 ten opzichte van het oude record dat op naam stond van Jan Ties.  Jan finishte in de M65 race als tweede achter Ko. Ko op zijn beurt raakte zijn NR M60 even later kwijt aan Ruud Wieles die de 60m liep in 8.06.

Riet Jonkers-Slegers liep  Zaterdag op de 1500 meter in de categorie V70 – aangemoedigd door het publiek – naar een nieuw Nederlands Record van 7:03.81. Hiermee voldoet ze ruimschoots aan de door de Atletiekunie bepaalde limiet van 7:50.00.

Riet Jonkers op weg naar een nieuw Nederlands Record op de 1500 meter in de categorie V70.

Het geslaagde toernooi werd door de Atletiekunie afgesloten met de uitreiking van de Mastersbokaal 2015 aan Cees Stolwijk. Stolwijk is daarmee uitgeroepen tot de beste Nederlandse master atleet van 2015.