Carla Ophorst op kop tijdens de cross (bron blog Carla Ophorst
Carla Ophorst op kop tijdens de cross (bron blog Carla Ophorst

De eerste dag van de WK Masters in Lyon stond in het teken van de finales op de 8km cross, de start van de meerkamp en de kwalificaties bij het gewichtwerpen. In de klasse V40 en V50 werd bij het gewichtwerpen direct de finale geworpen.

Op de cross voldeed V55 Carla Ophorst aan de verwachtingen met het behalen van een podiumplek. En hoe! Ze haalde zelfs goud. Goud op de cross was er ook voor Cees Stolwijk bij de mannen M65. Martien van der Hoorn die in December 2014 getroffen werd door een herseninfact en nu alweer als 25e van de 79 deelnemers was geplaatst op de cross in de klasse M60, heeft zich afgemeld voor deze afstand, maar komt later deze week nog wel in actie op de 800, 1500 en 3000m.

Cees Stolwijk (bron: altismasters)
Cees Stolwijk (bron: altismasters)

In de categorie V50 bij het gewichtwerpen voldeed ook Gonny Mik aan de verwachtingen. Ze stond als eerste geplaatst en ging zoals verwacht met het goud aan de haal met een worp van 16.27.  Ingrid van Dijk stond ingeschreven met de 4e afstand van de in totaal 19 deelnemers, maar moest uiteindelijk met een zevende plaats genoegen nemen. Ingrid is echter nog herstellende van een blesssure. Vantevoren was het nog niet zeker of ze überhaupt mee kon doen. Frans de Laat stond met een 15e afstand ingeschreven en zou daarmee een zware kluif hebben om de finale te bereiken. Uiteindelijk lukte het hem om bij de laatste 12 en in de finale te komen.

Gonny Mik (bron: openbare facebookpagina)
Gonny Mik (bron: openbare facebookpagina)

Volledige uitslagen: