Quinten Stern

 

De inschrijving voor het NK Masters 2015 op 13 en 14 juni a.s. te Zierikzee is gesloten. De ruim 900 deelnemers zijn inmiddels gescreend en bekend gemaakt op de website van de organiserende vereniging Delta Sport.

De 100m is bij de mannen tot en met de klasse M50, maar ook in de klasse M70 goed vertegenwoordigd met twee series en beloofd op basis van de gelijkwaardige inschrijftijden (beiden 11.40) een spannende strijd tussen Quinten Stern en meerkamper Francois Justin te gaan worden in de klasse M35.

Bij de vrouwen is de 100 meter  wat matiger bezet. Bejing gangster Simone Geel lijkt in vorm en hoopt in de aanloop naar de World Championships van 27-30 Augustus opnieuw een tijd dik onder de 14 seconden neer te zetten in de klasse V50. In Bejing treedt deze Velsense sportmaster van het jaar op uitnodiging van de IAAF aan in het voorprogramma van de World Championships op de 400 meter.

Simone Geel tijdens haar huldiging tot Velsense sportmaster van het jaar. Bron:moen4all.blogspot.nl

Een andere opvallende inschrijving is die van (middel)lange afstandloopster Anjolie Engels-Wisse, die zich met een (handtijd?) van 12.2 heeft ingeschreven op de 100 meter sprint in de klasse V35. Het Nederlands record op deze afstand is met een limiet van 12.03 nog vacant. Gaat Anjolie wellicht een poging doen dan toch eindelijk een record in de klasse V35 in de boeken te krijgen?

Anjolie, trainend met haar man en zoontje. Bron: pzc.nl
Anjolie, trainend met haar man en zoontje. Bron: pzc.nl

Op de 10km belooft het in de klasse M45 een spannende strijd te worden tussen Oskar de Kuijer van Leiden Atletiek (inschrijftijd 31:54) en Patrick Kwist (31:59)

Oskar den Kuijer. Bron: Leidenatletiek.nl
Patrick Kwist. Bron: Losse Veter, copyright Bjorn Paree