Na z’n outdoorzege afgelopen zomer heeft de 36-jarige Jan Peter Larsen met een sprong over 2.13 ook indoor weer de nationale hoogspringtitel opgeëist tijdens het NK voor Senioren.

ILION clubgenoot Tymon de Jonge – evenals Jan Peter uitkomend in de masters categorie M35 – wist met zijn sprong van 2.01 eveneens de magische 2 meter grens te bedwingen, waarmee hij de zesde plek in het eindklassement innam.

Jan Peter Larsen werd voor de 7e keer in z'n sportieve carrière Nederlands Kampioen hoogspringen
Jan Peter Larsen werd voor de 7e keer in z’n carrière Nederlands kampioen hoogspringen.
Tymon de Jonge
Tymon de Jonge

Beide resultaten waren een verbetering van het huidige Nederlands record M35 van 1.95 dat 20 jaar geleden door Eric Rollenberg gesprongen werd. Om het Europees en Wereldrecord van 2.30 gesprongen op 7 Februari 2008 door de Serviër Dragutin Topic te verbeteren heeft Jan Peter nog 17 centimeter te gaan.

Nederlandse records hoogspringen
Nederlandse records hoogspringen

De 23.89 van M35 Ricardo Rivers in de vierde serie van de 200m was ruim een halve seconde boven de 23.21 die hij twee weken eerder tijdens de NK Masters liep.

In de tweede serie van de 800m bij de vrouwen stonden de V35 masters Chantal Baartse en Jazlin Ruinemans op de startlijst. Jazlin was een dag eerder tijdens de training echter ongelukkig ten val gekomen en moest reeds tijdens het inlopen besluiten niet te starten.

Chantal was een week eerder tijdens een boxjump eveneens gevallen, maar nog wel van start gegaan. Helaas moest ook zij door de opgelopen blessure na 400 meter besluiten op te geven, waardoor ze een DNF achter haar naam kreeg in de uitslagen.

V35 Chantal Baartse (op de foto in het lichtblauwe hemdje) ongeveer 100m voordat ze de strijd noodgedwongen moest staken.
V35 Chantal Baartse (op de foto in het lichtblauwe hemdje) ongeveer 100m voordat ze de strijd noodgedwongen moest staken.

Peter Wolters (400m) en Erwin Harmes (3000m) die respectievelijk in April en December van dit jaar de 35-jarige leeftijd bereiken kunnen zich nog net geen master noemen, maar hun gelopen tijden van 49.18 en 8:55.16 verraden het komende jaar veel goeds voor de masters ranglijsten en records.

Lennart Teunissen die in Juni van dit jaar 35 wordt kwam tijdens het hinkstapspringen met zijn sprong van 14.37 tot de vijfde plaats in het eindklassement.

Volledige uitslagen