Hoewel de weergoden veel wind en regen hadden voorspeld hielden de meeste onderdelen het op 6 September tijdens de mastersfinale droog en brak er zelfs af en toe een zonnetje door. Op de sprintnummers hadden de atleten een lekker windje mee en ondanks forse wind tegen op het eerste rechte stuk werd er ook op de langere loopnummers nog een behoorlijk aantal PRs genoteerd.

En die PRs waren nodig ook, want zowel bij de mannen als de vrouwen moest het onderste uit de kan gehaald worden om kans te maken op een podiumplaats.

Bij de mannen had PH Vught o.a. Simon Vroemen als troef ingezet, maar door een foute wissel en daardoor 0 punten tijdens de estafette ging de winst uiteindelijk toch naar AC Tion uit Enschede.

Uitslag Finale Mannen Masters
Uitslag Finale Mannen Masters

Bij de vrouwen was het lange tijd een nek-aan-nek race tussen GAC Hilversum en Ciko ’66 uit Arnhem. Pas op de afsluitende twee onderdelen ver en kogel kon GAC de voorsprong uitbreiden. De snelle dames van Ciko probeerden de voorsprong van GAC tijdens de estafettes nog terug te dringen, maar liepen zo hard van stapel dat één van de atletes bij het aannemen een koprol moest maken om het stokje nog binnen het wisselvak te kunnen houden. Ondanks deze koprol wisten ze toch nog in een knappe tijd van 2:35.60 te finishen. Zonder deze koprol had Ciko ongetwijfeld het NR record voor clubteams (2.34.94) verbroken.

Uitslagen NK Teams Vrouwen 2015
Uitslagen NK Teams Vrouwen 2015

De teams van GACH, Ciko '66 en AV Trias vieren de overwinning.
De teams van GACH, Ciko ’66 en AV Trias vieren de overwinning.

Het team van Start '78 uit Steenwijk deed samen met Ciko '66 een aanval op het NR bij de Zweedse Estafette. Helaas niet gelukt, maar deze dames die als 12e de finale inkwamen wisten zich uiteindelijk toch op te werken tot een 9e plek.
Het team van Start ’78 uit Steenwijk deed samen met Ciko ’66 een aanval op het NR Zweedse Estafette. Helaas niet gelukt, maar deze dames die als 12e en laatste de finale inkwamen wisten uiteindelijk toch 3 plaatsjes op te schuiven tot een 9e plek.

Een Nederlands record viel er wel te noteren voor Rietje Dijkman die het NR op de 100m in de klasse V75 op 16.42 (0.1 m/s) wist te brengen. Onderstaand een filmpje van de race gemaakt door haar trotse zoon.

En weer een Nederlands record voor mijn moeder, Rietje Dijkman, op de 100 m sprint.

Posted by Alex Schijffelen on zondag 6 september 2015

Volledige uitslagen.

Foto’s door Rene Seijsener